Παρακάτω σας παραθέτουμε οδηγίες για το πώς θα βρείτε το νούμερό σας ώστε τα νέα σας παπούτσια Imagine να έχουν την τέλεια εφαρμογή. 

ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ

ΒΗΜΑ #1: Σχεδιάστε το περίγραμμα του ποδιού σας 

Τοποθετήστε το δεξί σας πόδι πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί έχοντας το όλο το βάρος του σώματός σας πάνω στο πόδι που θα μετρήσετε. Ένα άλλο άτομο θα σχεδιάσει το περίγραμμα με ένα λεπτό μολύβι το οποίο θα κρατάει διαρκώς σε κάθετη θέση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

 • Μην σχεδιάσετε μόνοι σας το περίγραμμα επειδή καθώς θα σκύψετε ή θα γονατίσετε ενδεχομένως να δεχτεί ανισομερώς το βάρος σας το πόδι σας και να πάρετε λάθος μετρήσεις.

 

ΒΗΜΑ #2: Βρείτε το μακρύτερο μέρος του ποδιού σας.

Στη συνέχεια μετράμε την απόσταση από το μέσο της φτέρνας έως το μεγάλο δάχτυλο συνήθως ή το 2ο δάχτυλο σε περίπτωση που είναι μακρύτερο από το μεγάλο. 

 

ΒΗΜΑ #3 Αφού βρείτε το μήκος που μετρήσατε συμβουλευτείτε τον παρακάτω πίνακα για να βρείτε το μέγεθος που σας ταιριάζει.

 • Τα πόδια συνήθως διογκώνονται(πρήζονται) ελαφρώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, για αυτό είναι προτιμότερο να τα μετρήστε το απόγευμα. 
 • Αν το πόδι σας φαίνεται να είναι ανάμεσα από δύο νούμερα και δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο από τα δύο να επιλέξετε, καλό είναι να πάρετε το μεγαλύτερο νούμερο.
 • Επισημαίνουμε ότι το νούμερο μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με το σχέδιο του παπουτσιού, τον τύπο του δέρματος, το ύψος του τακουνιού και το μήκος της περιφέρειας των μεταταρσίων και του κουντεπιέ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

ΤΑΚΟΥΝΙ:

 • Αν είστε αρχάριες επιλέξτε για το 1ο σας παπούτσι χαμηλό τακούνι (7 εκ) ,  ή το μεσαίο (8,5 εκ) εφόσον είστε εξοικειωμένες στα ψηλοτάκουνα γενικότερα.
 • Για μαθήματα και πράκτικα θα σας προτείναμε και τακούνι τύπου Latin που προσφέρει καλύτερη ισορροπία και σταθερότητα.
 • Αργότερα όταν θα έχετε εξοικειωθεί με την τεχνική του Τάνγκο όπως και το να χορεύετε με τακούνια, θα μπορείτε να φορέσετε με άνεση και ψηλότερο τακούνι και τύπου Στιλέτο.

ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΚΤΥΛΩΝ:

 • Γενικότερα ένα peep toe σχέδιο ταιριάζει καλύτερα σε κάθε τύπο ποδιού, κανονικό, φαρδύ και στενό.
 • Ενώ ένα open toe σχέδιο συνήθως ταιριάζει καλύτερα σε κανονικό τύπο ποδιού.
 • Αν έχετε "κότσι" στο μετατάρσιο προτιμήστε peep toe σχέδια.
 • Τα κλειστά-closed toe προτιμήστε τα αν είστε αρχάριες για να "προστατεύετε" τα δάχτυλά σας από πατήματα, είτε αν έχετε οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα στα δάχτυλά σας.
 • Τα open toe όπως και τα open heel προτιμήστε τα αν έχετε ήδη μια εξοικείωση με το Τάνγκο.

ΥΛΙΚΟ

Όλα τα παπούτσια ImagineTangoShoes έχουν εσωτερική επένδυση από γνήσιο μαλακό δέρμα ώστε να μπορείτε να τα φοράτε άφοβα και με άνεση ακόμη και για πολλές ώρες.

 • Τα παπούτσια από ΜΑΤ ΔΕΡΜΑ θα πάρουν ακριβώς τη φόρμα του ποδιού σας μετά από 1 μήνα περίπου και θα τα νιώθετε άνετα,μαλακά και με τέλεια εφαρμογή.
 • Τα παπούτσια από ΣΟΥΕΤ ΔΕΡΜΑ έχουν τέλεια εφαρμογή εξ'αρχής λόγω του ότι είναι το πιο μαλακό από όλα τα δέρματα. Γι αυτό προτιμήστε να έχουν αρκετά σφιχτή εφαρμογή επιλέγοντας είτε μισό νούμερο μικρότερο είτε κάποιο peep toe σχέδιο.
 • Τα παπούτσια από ΛΟΥΣΤΡΙΝΙ ή ΣΑΤΕΝ ύφασμα είναι πιο "σκληρά" και δεν υπόκεινται σε σημαντικές προσαρμογές όσο θα φοριούνται και γι αυτό προτείνεται να επιλέγετε μισό νούμερο μεγαλύτερο. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

 • Τα ανδρικά παπούτσια tango διαχωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες ανάλογα με το τύπο δεσίματος των κορδονιών:

 

1.Τύπου Oxford:

Είναι τα παπούτσια που η βάση των κορδονιών είναι κλειστή (Closed Lacing) και δεν φαίνεται καθόλου η γλώσσα. Είναι συνήθως τα πιο επίσημα παπούτσια που φοριούνται με κοστούμι και καλό ντύσιμο γενικότερα.

2.Τύπου Derby:

 Είναι τα παπούτσια που η βάση των κορδονιών είναι ανοιχτή (Open Lacing) και φαίνεται η γλώσσα. Τα κορδόνια δένουν σε δυο ξεχωριστά κομμάτια δέρματος των παπουτσιών. Φοριούνται με πιο casual ντύσιμο συνήθως.

 

 

 

Ένας ακόμη διαχωρισμός των παπουτσιών και των 2 παραπάνω κατηγοριών είναι σε σχέση με το σχέδιο:

1.Cap Toe: 

Με "καπάκι" στο εμπρός μέρος του παπουτσιού.

 

2.Wingtip:

Με "καπάκι¨σε σχήμα φτερού ή του γράμματος "W". 

 

3.Plain Toe: 

Όταν το καπάκι και το υπόλοιπο κυρίως μέρος του παπουτσιού είναι ενιαίο αλλά διαχωρίζεται από το πίσω μέρος.

 

4.Borgues:

Όταν το παπούτσι έχει διάφορα σχέδια από μικρές τρυπούλες

 

Διάφορα άλλα σχέδια:

ΥΛΙΚΟ:

 • Τα παπούτσια από ΜΑΤ ΔΕΡΜΑ θα πάρουν ακριβώς τη φόρμα του ποδιού σας μετά από 1 μήνα περίπου και θα τα νιώθετε άνετα,μαλακά και με τέλεια εφαρμογή.
 • Τα παπούτσια από ΣΟΥΕΤ ΔΕΡΜΑ έχουν τέλεια εφαρμογή εξ'αρχής λόγω του ότι είναι το πιο μαλακό από όλα τα δέρματα. Γι αυτό προτιμήστε να έχουν αρκετά σφιχτή εφαρμογή επιλέγοντας είτε μισό νούμερο μικρότερο είτε κάποιο σχέδιο τύπου Derby.
 • Τα παπούτσια από ΛΟΥΣΤΡΙΝΙ είναι πιο "σκληρά" και δεν υπόκεινται σε σημαντικές προσαρμογές όσο θα φοριούνται και γι αυτό προτείνεται να επιλέγετε μισό νούμερο μεγαλύτερο.